Recepten voor week 48 (28 november tm 2 december 2011)

Paksoi met paprika, ui en rijst

Aantal personen: 2
Ingrediënten: 500 gram paksoi, ½ paprika, 1 ui, 200 gram varkensvlees, rijst, satésaus en olie.

Bereiding: De rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking; Pel de ui en snijd de ui reepjes; Het varkensvlees in kleine stukjes snijden; Verwarm wat olie in een koekenpan of wok en fruit daarin de uireepjes; Voeg de stukjes varkensvlees toe en bak ze bruin; Snijd de paksoi in reepjes en was het; Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in blokjes; Voeg de stukjes paksoi en de paprikablokjes toe en bak het even mee; Bereid de satésaus zoals staat beschreven op de verpakking; Het paksoimengsel in een schaal doen en daarover de rijst verdelen; Giet daar de satésaus over.

Peenstamppot met schnitzels

Aantal personen: 2
Ingrediënten: 600 gram peen, 2 uien, 600 gram aardappelen, 2 schnitzels, melk, boter, zout en peper.

Bereiding: Aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden; Maak de peen schoon en snijd ze in plakjes; Kook de aardappelen met de peen in water met zout gaar; Pel en snipper de uien; Verhit in een koekenpan wat boter en fruit hierin de uisnippers en bak hierin de schnitzels aan beide kanten gaar en krokant; Giet de aardappelen en de peen af en stamp ze met wat melk fijn tot er een smeuïge puree ontstaat; Roer de uisnippers erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe; Serveer de peenstamppot met de schnitzels.

Spruiten met paprika en macaroni

Aantal personen: 2
Ingrediënten: 600 gram spruiten, ½ paprika, 300 gram strikjesmacaroni, 100 gram ham in reepjes gesneden, 100 gram geraspte kaas, 3 dl. melk, 2 eieren, zout en peper.

Bereiding: 600 gram spruiten, ½ paprika, 300 gram strikjesmacaroni, 100 gram ham in reepjes gesneden, 100 gram geraspte kaas, 3 dl. melk, 2 eieren, zout en peperKook de pasta in water zoals staat beschreven op de verpakking; Laat de bijtgare pasta uitlekken; Snijd de onderkant van de spruitjes af en verwijder een paar buitenste blaadjes; Kook de spruiten beetgaar en laat ze uitlekken; Verwarm de oven voor op 200 graden; Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd de paprika in blokjes; Meng de pasta met de spruiten, reepjes ham, paprikablokjes en de geraspte kaas; Beboter een ovenschaal en schep het spruitenmengsel erin; Klop de eieren los met de melk, zout en peper en schenk dit over de ovenschotel; Laat het gerecht in ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gratineren.

Groente-idee: Paprikatosti's

Aantal personen: 2
Ingrediënten: ½ paprika, 4 plakken kaas, 4 plakken ham, 8 sneetjes brood en boter.

Bereiding: Besmeer de sneetjes brood met de boter; Leg op 4 sneetjes brood een plak kaas; Snijd de paprika in kleine stukjes en verdeel de stukjes paprika over de kaas; Leg op de paprikastukjes een plak ham; Dek dit vervolgens af met de andere sneetjes brood; Bak de tosti’s in een tostiapparaat goudbruin.

Fruitidee: Appelmoes met banaan

Ingrediënten: 2 appels, 1 rijpe banaan, 1 theelepel kaneelpoeder.

Bereiding: Snijd de appelen in grove stukken; Kook ze in een bodempje water of stoom ze gaar; Mix de appelen samen met de banaan; Kruid met het kaneelpoeder.